Tulafono fa'aulufale mai a Aikupito: e le mafai ona piki le container pe a taunu'u i le uafu, ona e le mafai e le faletupe ona tu'uina atu se tusi fa'aaitalafu!

O le faasologa o “saucy operation” a Aikupito i le puleaina o oloa faaulufale mai i lenei tausaga ua mafua ai ona faitio le toatele o tagata o fefaatauaiga i fafo – ua iu lava ina latou fetuutuunai i tulafono fou a le ACID, ma ua toe oo mai foi le puleaina o fesuiaiga o tupe mai fafo!

*O Oketopa 1, 2021, o le tulafono fou taua "Advanced Cargo Information (ACI) taʻutinoga" mo oloa faaulufale mai a Aikupito na amata faamamaluina: E manaʻomia o oloa faaulufaleina uma i Aikupito, e tatau i le tagata faʻasalalau ona vaʻai muamua le faʻamatalaga o uta i totonu o le lotoifale e maua O le numera ACID ua tu'uina atu i le fa'atau;e manaʻomia e le tagata faʻatau atu Saina ona faʻatumu le resitala i luga o le upega tafaʻilagi a CargoX ma galulue faʻatasi ma le tagata faʻatau e tuʻuina atu faʻamatalaga talafeagai.E tusa ai ma le upega tafaʻilagi aloaia a le Ofisa o Tiute a Aikupito, o le a muamua ona lesitala le uta vaalele a Aikupito aʻo leʻi lafoina i le aso 15 o Me, ma o le a faʻamalosia ia Oketopa 1.

I le aso 14 o Fepuari, 2022, na faasilasila ai e le Faletupe Tutotonu o Aikupito e amata mai ia Mati, e mafai e tagata faʻaulufale mai Aikupito ona faʻaulufale mai na o oloa e faʻaaoga ai tusi faʻaaitalafu, ma faʻatonu faletupe e taofi le faʻaogaina o pepa o loʻo aoina mai fafo.O lenei fa'ai'uga e mo le malo o Aikupito e fa'amalosia le va'aiga fa'aulufale mai ma fa'aitiitia lona fa'alagolago i sapalai o fefa'ataua'iga.

I le aso 24 o Mati, 2022, na toe faʻamalosia ai e le Faletupe Tutotonu o Aikupito le totogiina o fesuiaiga o tupe mai fafo ma faʻatonuina e le mafai e nisi o oloa ona tuʻuina atu tusi faʻamaonia e aunoa ma le faʻatagaina a le Faletupe Tutotonu o Aikupito, ma faʻamalosia atili ai le puleaina o fesuiaiga o tupe.

I le aso 17 o Aperila, 2022, na filifili ai le Pulega Lautele o le Faʻaulufaleina ma le Faʻatau atu o Aikupito (GOEIC) e taofi le faʻaulufaleina mai o oloa mai le 814 faleoloa ma kamupani Aikupito mai fafo ma le lotoifale.O kamupani i luga o le lisi e mai Saina, Turkey, Italia, Malaysia, Farani, Bulgaria, United Arab Emirates, United States, United Kingdom, Tenimaka, Korea i Saute ma Siamani.

Mai ia Setema 8, 2022, na filifili ai le Matagaluega o Tupe a Aikupito e siitia le tau o le aganuʻu i le 19.31 Aikupito pauna, ma o le fesuiaiga o oloa mai fafo o le a faʻaaogaina.O lenei tulaga fou o le tala fa'ale-aganu'u ose fa'amaumauga maualuga, e maualuga atu nai lo le tālā na fa'atulaga e le Faletupe Tutotonu o Aikupito.E tusa ai ma le faʻaititia o le pauna a Aikupito, o loʻo faʻatupulaia le tau o oloa faʻaulufale mai a Aikupito.

O tagata Saina e auina atu i fafo ma Aikupito o le a faaleaogaina e nei tulafono.

Muamua, e fa'atonu e Aikupito e na'o tusi fa'aaitalafu e mafai ona fa'aulu mai ai, ae le o tagata fa'aulufale uma mai Aikupito e mafai ona tu'uina atu tusi fa'aaitalafu.

I le itu a tagata Saina e auina atu i fafo, na lipotia mai e le toatele o tagata faipisinisi mai fafo e faapea, talu ai e le mafai e tagata faatau ona tatalaina se tusi aitalafu, o oloa e auina atu i Aikupito e na o le pau lava o le uafu, e iloa ai le gau ae leai se mea e fai.O le aufaioloa mai fafo e sili atu le faaeteete na filifili e taofi uta.

E oʻo atu ia Iulai, o le maualuga o le tau o Aikupito na maualuga i le 14.6%, o le 3-tausaga maualuga.

Mai le 100 miliona tagata o Aikupito, e 30 pasene ua maileia i le mativa.I le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le maualuga o fesoasoani tau meaʻai, faʻaitiitia o tagata tafafao maimoa ma le faʻatupulaia o tupe faʻaalu, o loʻo feagai le malo o Aikupito ma le tele o faʻafitauli tau tupe.O lea la ua oo lava ina tape e Aikupito moli auala, sefe le malosi ma auina atu i fafo e faafesuiai mo le lava o tupe mai fafo.

Mulimuli ane, i le aso 30 o Aukuso, na fai mai ai le Minisita o Tupe a Aikupito Mait e tusa ai ma le faʻaauau pea o aʻafiaga o faʻafitauli tau tamaoaiga faʻavaomalo, ua faʻatagaina e le malo o Aikupito se afifi o faiga faʻapitoa ina ua maeʻa faʻatasi ma le Faletupe Tutotonu o Aikupito, le Matagaluega o Fesoʻotaʻiga, le Matagaluega. o Fefa'ataua'iga ma Alamanuia, le Chamber of Commerce of Va'a ma va'a sooupu., lea o le a fa'amalosia i nai aso o lumana'i.

O le taimi lea o le a tatala ai oloa o lo o pa‘ulia i totonu o le Ofisa o Tiute ae ua mae‘a le kilia o le tiute, o le a tuusaunoa le aufaipisinisi ma le au faaulufale mai e le mafai ona mae‘a taualumaga o le tiute ona e lei maua se tusi o aitalafu, e tuusaunoa mai le totogiina o sala tupe, ma taumafa. o oloa ma isi oloa o le a fa'ataga ona nonofo i totonu o le tiute mo se vaitaimi e tasi le masina.Fa'aopoopo i le fa ma le ono masina.

I le taimi muamua, ina ua uma ona totogi totogifuapauina eseese o le kiliaina o le tiute e maua ai le auala, sa manaʻomia e le tagata faaulufale mai Aikupito se “Form 4″ (Form 4) i le faletupe e maua ai le tusi o aitalafu, ae na umi se taimi na maua ai le tusi o aitalafu. .A mae'a le fa'atinoina o lea faiga fou, o le a tu'uina atu e le faletupe se fa'amatalaga le tumau i le tagata e fa'aulufale mai e fa'amaonia ai o lo'o fa'agasolo le Pepa 4, ma o le a fa'amama le tiute e tusa ai ma le tiute ma fa'amaopoopo sa'o ma le faletupe e talia le tusi o aitalafu i le lumana'i. .

E talitonu le aufaasālalau a Aikupito seiloga e foia lelei le faaletonu o tupe mai fafo, o faiga fou e faamoemoe e faʻaaogaina naʻo oloa o loʻo paʻulia i tiute.E talitonu le aufaipisinisi i totonu o pisinisi o se laasaga i le itu saʻo, ae e le lava e foia ai le faʻalavelave faʻaulufale mai.


Taimi meli: Sep-12-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou